söndag 30 mars 2008

Utfärd

01.45 - det stördaste tangentbordet jag suttit vid i mitt liv, inget är som det ska men till slut ordnar sig saker och ting ända.

Sa...ännu en dag har förflutit i Lettland. Vi tog farväl av var finlandssvenske vän och tog sedan taget för en dagsutflyckt till Jurmala eller närmare bestämt Majori. Det var en all trevlig dag, iaf efter vi hade fatt i oss lite mat =) Jurmala är tydligen värsta kurorten, massa spaanläggningar och grejer. Tog en promenad längs stranden i solsken, riktigt härligt, kom fram till att vi saknade hav i Uppsala. Annars var det blandad kompott i Jurmala, massa sjukt fina hus som var verkliga renoveringsobjekt, fina hus som faktiskt var fina samt fula moderna komplex som förstörde det mesta. Vi hann även med att vara kulturella och fa en guidad tur i ett sommarhus som tillhört Rainis och Aspazija, tva berömda lettiska poeter, faktiskt intressant :) Tva caféer samt en ortodox kyrka upptäcktes ocksa innan vi tog taget tillbaka.

Ikväll har vi lagat mat, träffat pa fulla och hyfsat dryga engelsmän, bytt nagra fa ord med tyskarna, dissat utgang igen (ganska möra efter en heldag i jurmala, jag fattar inte hur folk orkar), pratat...o ja de va typ det :)

Imorgon blir det kanske kyrkogang i anglican church och sen ska vi göra Riga enligt Ylvas plan, som ska förfinas vid frukosten.

Nu är det hög tid att ga till sängs, men först ska jag läsa 2 kap Jesaja för Ylva om hon inte har somnat redan....fast Rosamund Pilcher haller henne nog vaken =)

Ps. viss förvirring rader angaende tidsändringar i sverige respektive riga och huruvida vi kommer missa taget pa tisdag eller inte....maste kollas upp imorgon. Later som att engelsmännen är pa ingang bäst att skynda iväg....

1 kommentar:

Anonym sa...

Hmm, är stördaste verkligen ett ord?! Mest störda kanske? Hmm? :P Haha, hoppas ni har det jättebra! Och hoppas jag lyckas posta detta nu, har försökt och misslyckats tidigare... Kraaaaam på er båda!